Krank imalati için yardım !!!

Başlatan Ruben, Aralık 27, 2012, 12:30:49 ÖÖ

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ruben

Merhaba arkadaslar ,
Ben bir konuda yardımınızı , fikirlerinizi paylaşmanızı isteyeceğim. Ben 3 -4 ay krank mili imal eden bir sirkette calistim ve simdi kendi yerimi acmayi dusunuyorum ama yeterince daha dogrusu cok az bir tecrubem oldugu icin tereddütlerim var. Bir krank imalathanesi açarken dikkat etmem gereken konular nelerdir , tavsiye eder mısınız? Her aşamada cnc tezgahi almam gerekli midir? Gemi kranki da üretmeyi düşünüyorum bu konuda ne tür tavsiyeleriniz olacak? Şimdiden çok çok teşekkür ederim tecrubelerinizi benimle paylaştığınız için.

adilbir

#1
10 yıllık cnc iyim ben bile iş kurmayı hiç düşünmedim 3/4 ayda nasıl tecrübe kazanabilirsinki. Hadi hepsini geç garantili iş nerden bulacaksın kim sana iş verecek ve en az 600 700 milyar sermayen olması lazım teminat şirket makinalar eleman vs....işin zor arkadaşım.

Ramazan Çiftçi

Hemen karamsar olmayalımda 

Misal  Üyemizin maddi durumu yerinde talaşlı imalattan da anlıyor fakat krank imalatında yeni yada az anlıyor yapacağı ürünüde pazarlama şansı var olsun yada tanıdıkları vardır..

Bunlara göz önüne alacak olursak ilk başta ben başlayım

1 adet Millturn        -----------------> çeşitlerini markalarını yazarız ilerki zamanlarda
1 adet krank taşlama   


devamını bekliyorum  İyi forumlar

MasterM

arkadaşım 3 4 aylık tecrübenle piyasaya girceksin sorada milletin ekmeğiyle oynicaksın. bu nası mantık ya. herşey bi yana bi işte bi süre çalış, işi biraz  kap sorada adama rakip ol. bu etikmi sence.
desenki 5 yıllık tecrübem var sermayemde var anlarım.
ben 7 yıldır atölye çalıştırıyorum daha elle tutulur bi para kazanmadım. her geçen gün teknoloji değişiyo. ayak uydurmak gerekiyo. kazandığını atölyene yatırıyosun. ne zannediliyo dışardan bakınca çuvalla para kazanan bi iş değil bu. 15 sene önceki piyasa yok artık. 15 sene önce kötü makina iyi para kazandırırdı şimdi iyi makina bile iyi para kazandırmıyo. iyi para kazanmak için ustalığın iyi olacak, ticareti iyi bilceksin, 30 /40 bin liranı sadece kalite kontrole ayıracaksın. bunlar bende var diyosan düşünme bismillah de başla. ama körükörüne piyasaya girip piyasayı bulandırma...

reddi

#4
şimdi bu mesleği iyi bilsen böyle soru sormassın 3 ay neki  üç beş yıl geçsin kendini geliştir ondan sonra açarsın.
birde şu var girdin bir işyerine redüktör  imal ediyor sizde işyeri açmayı düşünüyorsun ilk aklına redüktör imal etmek gelir.
bu böyledir sonra bakarsın imalat kolay değil rekabetçi piyasada ürettiğin ürünü pazarlamakta öyle kolay değil .

1  yeterli sermaye gerekir.
2 ilk önce pazar araştırması yapmak gerekir.(kranka talep varmı varsa ne kadar .diğer şirketlerle rekabet edebilirmiyim  para kazabilirmiyim.)
2 üretçehin ürünün malzeme özelliklerini bilmen lazım teknik resmini çıkarman lazım.
3 maliyet hesabı yapman lazım (malzeme fiyatı ,cnc tornadan kaç dakikada çıkçak,işçilik maliyeti,elektrik,su,kira,genel giderler.)
4 üretçehin ürüne göre makina teçhizat alman lazım.örnek cnc torna ,indiksiyon vs.
5 İş yerini İzmirde açarsan cnc ustasına ihtiyacın olursa anlaşırsak çalışırım  kolay gelsin.




hllbrhmkskn


Ramazan Çiftçi

Büyük ebatlı kranklar için de bu tip bir makina ya ihtiyacın olacaktır

http://www.youtube.com/watch?v=81UjjSH2iFw




heidenhain

Alıntı yapılan: Ruben - Aralık 27, 2012, 12:30:49 ÖÖ
Merhaba arkadaslar ,
Ben bir konuda yardımınızı , fikirlerinizi paylaşmanızı isteyeceğim. Ben 3 -4 ay krank mili imal eden bir sirkette calistim ve simdi kendi yerimi acmayi dusunuyorum ama yeterince daha dogrusu cok az bir tecrubem oldugu icin tereddütlerim var. Bir krank imalathanesi açarken dikkat etmem gereken konular nelerdir , tavsiye eder mısınız? Her aşamada cnc tezgahi almam gerekli midir? Gemi kranki da üretmeyi düşünüyorum bu konuda ne tür tavsiyeleriniz olacak? Şimdiden çok çok teşekkür ederim tecrubelerinizi benimle paylaştığınız için.

Ben de 1994 den beri kendi şini yapmaya çalışan birisi olarak bildiğimi zannettiğim konuları sizinle paylaşayım. Takdir size kalmış.

İmalathane açıp girişimci olmanız için önce kendinize güveninizin olması, teknik bilgi, piyasa analizini iyi yapabilme, insan yönetimi becerinizin olması, irade ve cesaret gerekir.

Yapacağınız işi sırf kendiniz yapabilecekseniz önce bir çok şeyden feragat edip sağlam bir zemine ulaşana kadar gayretle çalışmanız gerekir.
Kendinize ve varsa ailenize zaman ayırmayı öncelikleriniz listesinden çıkaracaksınız. Önce iş, sonra yine iş zihniyetiyle çalışacaksınız.
Girişimci olmak, ticaret yapmak başkalarının işini görmek veya sırf para bozmak için yapılmaz.
Ticaret karşılıklı çıkar, memnuniyet ve güvenilirlik üzerine kurulu bir sistem ve düzendir. Yaptığınız işten hem kazanacak, hem de memnun eden ve güven veren bir konumda olup bunu her geçen gün sağlamlaştıracaksınız. Fırsatçı olup sırf kendi çıkarı için iş yapan her zaman kaybetmiştir. Onun için kazancın yanında kazandırmayı ve itibarı paralel yürütmeniz gerekir.

Yapacağınız işin üstesinden kendiniz gelemeyecek ve başkalarına ihtiyacınız varsa insanları çalıştırmayı, karşılıklı menfaatleri iyi bilecek ve gözeteceksiniz. İhtiyacınız olduğunda yanınızda bulunulmasını istiyorsanız size ihtiyaç duyulduğunda da yerinizi bileceksiniz. Yoksa sadece çıkarcı zihniyetli olursanız ilk fırsatta sizi de fırsat olarak görüp kullanılacağınızın, yalnız bırakılacağınızın farkında olmalısınız.

Bahsettiğiniz işi yapmada karalıysanız, istediğiniz şekilde başlamanız için gereken sermayeyi iyi hesap edin.
İş alabileceğiniz piyasayı araştırın ve iş garantiniz olduktan sonra adımınızı atın.
Bu işi yalnız yapamayacağınızı kabul edersiniz herhalde. Onun için bilgi ve becerisi olan, güvenebileceğiniz kadronnuzu oluşturun. En azından gerektiğinde size katılabilecek insasnlardan güvence alın.
İşe başladığınızda en azından 6 ay veya daha uzun sürede geçinminizi işden hiç gelir olmayacak, bu süre içerisinde ayaklarınız üzerinde durabileceğiniz garantiniz olsun. Çünkü hesapta olmayan giderlerin ve hesapta olmayan yatırım mecburiyeti olabilecek durumların gerekebileceğini göz önünde bulundurun.
İleri safhalarda gerektiğinde kredi alabileceğiniz kuruluşlarda güven ve kredi notunuzu garanti edin.
Gellir gider işini düzenli ve sağlam işleyebilecek muhasebenizi eksik etmeyin.

Şartlarınız uygun ve ben bu işin üstesinden gelirim diyebiliyorsanız zaman kaybı en büyük kaybınız olur, hemen başlayın.

Allah işinizi rast getirsin, başarılar dilerim.

Ruben

Oncelikle herkese elestirleri ve paylasimlari icin cok cok teaekkur ederim. olumlu ve olumsz butun elestirilerinizi dikkate alacagimdan emin olabilirsiniz. elbette farkindayim bu kadar az bir tecrubeyle is kurmak buyuk bir risk , maddi acidan bir sikintim yok sadece tecrubem eksik o konuda da tecrubeli yani sizin gibi arkadaslardan yapici elestiri destegi aliyorum. Kendim dis ticaret konusunda tecrubeliyim dis pazarda kendime guvenim var benim en buyuk endisem ic pazar. bu konuda biraz calisma yapmam lazim. gemi kranki ureten bi firmada calisan varmi acaba onunda filirlerini duymak isterim.  hepinize degerli fikirleriniz icin tesekkur ederim.yorumlarinizin devaminin gelmesi beni sevindirir.

sertan_mazak

geçenler de okudugum  bir dergideki  makaleyi  aradım  buldum  dostum .

gemi sektörü   ana makine  ve  donanımları  ile  ilgili   sektörün  büyüklügü , gemideki  hangi  kalemlerin  ülkemizde ne oranda üretildigi  vb konularda  aydınlatıcı  bir  yazı  .

fikir vermesi  açısından  okumanı  tavsiye  ederim.

http://www.moment-expo.com/gemi-makineleri-ureticileri-ihracata-hiz-verdi
Ya bir yolbul , Ya bir yolaç , Yada yoldan çekil

astarabista

benım anlamadıgım konu bazı arkadaslar yorum yapmıs.adamın ıllakı ıs tecrubesı olmasımı gerekıyo.bence gerek yok.dunya kadar fırma var hepsı bu işte tecrubelımı yok.saglam bı ekıbın olucak saglam bı makıne parkurun olucak en basta.
YAŞAM İÇİN TEKNOLOJİ

astarabista

masterm 7 yıldır elde tutulan bır sey yokmu daha
YAŞAM İÇİN TEKNOLOJİ