taşlama taşları güvenlik kuralları

Başlatan (gökhan), Nisan 22, 2010, 06:57:37 ÖS

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(gökhan)

1-Taşlarınızı dikkatlice depolayınız. Örneğin direkt güneş ışığı alan veya nemli yerlerde depolamayınız. Taşlarınızı mümkün olduğunca dik olarak depolayınız

2-Operasyonunuza uygun tip , kum ve sertlikte taş seçiniz.

3-Taşlarınızı monte etmeden önce çınlatarak çatlak kontrolü yapınız.Çatlak olan taşları asla kullanmayınız.

4-Taşın üzerinde belirtilen hız ve deviri aşmayınız.

5-Taşlarınızı asla vurarak monte etmeyiniz.Montajdan önce fener milinizi ve flanşınızı temizleyiniz.Montajda Gres ve benzeri petrol esaslı yağları kullanmayınız.Eğer gerekli ise slicon esaslı yağlayıcılar kullanınız.

6-taşın montajında sıkma civatalarını karşılklı sıkınız aksi taktirde taşınız yalpalı döner.


7-Flanş ve taşın arasına her zaman  kağıt koyunuz kağıtla flanşın arasına yağ sürünüz bir sonraki değişimde kağıtın flanşa yapışmasını önlemiş olursunuz.

8-Yeni takılan veya nadiren kullanılan taşları taşlama işlemine başlamadan önce en az 5 dakika boşta çalıştırınız.

9-Paydos saatinde soğutma suyunu kapatarak taşı en az 10 dakika boşta çalıştırınız.Bu işlem taşın emdiği suyu atmasını sağlayarak taşın ertesi güne balans yapmasını ve soğuk gecelerde taşın donmasını engeleyecektir..                                                           

(gökhan)

PUNTASIZ TAŞLAMA TAŞLARININ MONTAJINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR:
Puntasız taşlama taşları genel olarak ağır ve büyük taşlar olduklarından dolayı montajları da oldukça önemlidir.Aşağıda belirtilen adımların takibi sağlıklı ve güvenli bir şekilde çalışabilmemize yardımcı olacaktır.
1-Taş bağlantı flanşını ve tezgah milini dikkatlice temizleyeniz ve üzerlerinde herhangi bir yabancı madde kalmamasına özen gösteriniz.
2- Flanş ve milin herhangi bir şekilde hasar görüp görmediğini kontrol ediniz.
3-Eğer büyük ve geniş bir taş monte ediyorsanız , kaymayı sağlamak için işmili üzerine gres yağı veya petrol esaslı bir yağlayıcı sürmeyiniz. Montajı kolaylaştırmak için slicon sprey kullanınız.
4-Taş üzerindeki ok işaretinin yukarıda olduğundan emin olunuz.
5-İlk aşamada civataları sadece elinizle sıkarak boşluklarını alınız.
6-Tüm civataları Torkmetre yardımıyla karşılıklı olarak 2,1M.Kg kuvvetinde sıkmayı tamamladıktan sonra , tekrar tüm civataları yine torkmetre yardımıyla 5M.Kg kuvvetinde sıkınız.
7-İlk 8 saatlik çalışmadan sonra genişliği 200-305 mm arasında olan taşları 5M.Kg , genişliği 405-510 mm olan taşları 6 – 7 M.Kg kuvvette karşılıklı olarak tekrar sıkınız

AHMETahmet

s.a torna tezgahın üstüne (arbanın üstüne) kare şeklinde bir malzeme bağlaadım ve içini iki punta arasında 80mm çapında hassas bi şekilde işledim.. işlediğim deliğe uzun bir mil bağladım ve milin ucuna cncmg kateri bağladım, (mil 500mm uzunluğunda)  uzun boylu işler geldiğinde rahatlıkla işliyorum..

size sorcağım soru bu milin içine hava deliği delsem ve ucuna taş bağlasam (hava ile taşı döndürmek için) delik taşlama işini yapabilirmiyim..
ne gibi sorunlarla karşılaşırım.. tavsiyeleriniz... teşekkürler..